Bransjenyheter

Påføring av monomagnesiumfosfat

2023-06-13

Monomagnesiumfosfat, også kjent som monobasisk magnesiumfosfat eller magnesiumdihydrogenfosfat, er en kjemisk forbindelse med molekylformelen Mg(H2PO4)2. Det er et uorganisk salt sammensatt av magnesiumkationer (Mg2+) og dihydrogenfosfatanioner (H2PO4-).

Sammenlignet med magnesiumdihydrogenfosfat, som har to fosfationer per magnesiumkation, inneholder monomagnesiumfosfat kun ett fosfation per magnesiumkation. Derfor er den kjemiske formelen for monomagnesiumfosfat Mg(H2PO4)2.

Monomagnesiumfosfat kan fremstilles ved å reagere magnesiumoksid (MgO) eller magnesiumhydroksid (Mg(OH)2) med fosforsyre (H3PO4). Det danner et hvitt, krystallinsk fast stoff som er lett løselig i vann.

I likhet med magnesiumdihydrogenfosfat har monomagnesiumfosfat forskjellige bruksområder, inkludert:

Gjødsel: Det brukes som en kilde til magnesium og fosfat i gjødsel, og gir viktige næringsstoffer for plantevekst og utvikling.

Mat- og drikkevareindustrien: Monomagnesiumfosfat kan brukes som tilsetningsstoff for å øke næringsinnholdet i produktene og gi magnesium- og fosfationer.

Legemidler: Det kan brukes som en ingrediens i visse medisiner eller kosttilskudd som krever en magnesium- eller fosfatkilde.

Vannbehandling: Monomagnesiumfosfat brukes noen ganger i vannbehandlingsprosesser for å hemme dannelsen av belegg og korrosjon i rør og utstyr.

Som med alle kjemiske forbindelser, er det viktig å håndtere monomagnesiumfosfat med forsiktighet og følge passende sikkerhetstiltak.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept